Prof. Dr. Szörényiné Kukorelli Irén nyertes PREHealth projektje

Promoting education and jobs to enhance the use of urban blue and green infrastructure for health and fitness PREhromoting education and jobs to enhance the use of urban blue and green infrastructure for health and fitness (PREHealth) – ERASMUS+ sikeres pályázat megvalósítása 2016. decembertől elkezdődött. A KA2 – Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices keretében folyó projektben a Széchenyi István Egyetem konzorciumi partner, a projekt felelőse Szörényiné Kukorelli Irén professzor asszony. A projekt vezető partnere a Technische Universität Darmstadt (Germany) Martin Knöll professzor vezetésével, további konorciumi partner a görög PRISMA (Centre for Development Studies), és az Universitat Utrecht. A projekt sikeres megvalósításához Darmstadt, Győr, Athén és Eindhoven városok is a konzorcium tagjai. A projekt 2016. decembertől 1-től 2019. július 31-ig tart. A projekt eredményeiről és eseményeiről rendszeresen adunk információt a tanszéki honlapon.

A PREHealth projekt célja, hogy rámutasson és képzést adjon a város polgárainak, arra vonatkozóan, hogyan használják a városi közterületeket az egészségük megőrzése és javítása céljából. 

Ennek eléréséhez:

- Növelni kell az emberek körében azt a tudatosságot, hogy az egészségük és a jólétük érdekében hogyan használhatják a közterületeket

- Elkészítünk egy olyan oktatási eszköztárat, amely minden korcsoport számára használható az egészségtudatosság fejlesztése érdekében.

- A projekt keretében olyan kezdeményezésekre kerül sor, melyek növelni képesek a közterületek fenntarthatóságát, biztosítva azok legelőnyösebb használatát az emberek számára, sőt ezzel egy időben a munkanélküli fiatalok számára munkalehetőséget nyújtanak.

Projekt tevékenységek:

A fenti lépések megvalósításához az alábbi tevékenységek szükségesek:

  1. A tudatosság emelése

1.1.Áttekinteni a releváns kutatásokat, melyek a városi lakosság egészségének megőrzéséhez és jólétéhez kapcsolódnak a közterületek használatán keresztül, majd elkészíteni az adott országra vonatkozó tanulmányt.

1.2. A kiválasztott közterületekre vonatkozó kérdőív lekérdezése (face-to-face és on-line) valamennyi partnervárosban, mely képet ad a közterületeket használó lakosság szokásairól, a különböző közterületekhez kötődő viszonyáról.

1.3.Tervezünk egy kampányt mindegyik partnervárosban a városi önkormányzattal együtt, hogy a közterületek, parkok hogyan képesek szolgálni a lakosok egészségmegőrzését. 

1.4. Az informális és a formális oktatási eszközök kidolgozása, hely alapú játék készítése, tesztelése.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Széchenyi Egyetemi Napok (SZEN) 2019. április 16. - 2019. április 19.
Munkaszüneti nap (Nagypéntek) 2019. április 19.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontjai 2019. április 26. 13:30 - 2019. április 27. 19:30
Villa Tolnay borvacsora 2019. április 26. 18:00 - 23:55